اصلاح عوارض صادراتی فولاد | عوارض صادراتی روی حذف شد

اصلاح عوارض صادراتی فولاد | عوارض صادراتی روی حذف شد

اخبار
جمعه 09 اردیبهشت 1401

طبق گزارش های به دست آمده، تعیین تعرفه جدید برای عوارض صادراتی محصولات صنعتی، تصمیمی بود که در همین ابتدای سال مورد اعتراض بسیاری از صنایع بوده است؛ به‌ویژه فعالان صنعت فولاد که با مشکلات تامین برق و گاز دست و پنجه نرم می‌کردند، بیش از سایر صنایع به این روند گلایه داشتند.

بااین‌حال، دولت به بهانه حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از صادرات بی‌رویه محصولات صنعتی به‌دلیل حذف روسیه و اوکراین از بازار، مصر به دریافت این تعرفه‌ها بود. چنین تصمیمی در حالی اجرا شد که تولید برخی محصولات تا دو برابر نیاز داخلی صورت می‌گیرد.

 

عوارض صادرات روی، مس و میلگرد حذف شد.

 

درنهایت دولت در ابتدای اردیبهشت اولین اصلاحیه عوارض صادراتی را ابلاغ کرد. در اصلاحیه مذکور، کالاهایی نظیر مس و میلگرد از شمول پرداخت عوارض صادراتی معاف شدند. همچنین برخی از محصولات و فرآورده‌های فولادی تخفیف‌هایی دریافت کردند.

تغییرات عوارض صادراتی

امروز نامه دیگری از سوی وزارت صمت خطاب به سازمان گمرک ارسال شد که طبق آن عوارض صادراتی روی را هم باید حذف‌شده بدانیم. در این بین گرچه عوارض صادراتی بیلت یا اسلب کاهش داشت، اما همچنان صادرکنندگان این کالاها باید عوارض فعالیت تجاری خود را بپردازند.

بر اساس جدول ارسالی وزارت صمت، عوارض صادراتی بیلت از ۱۷ به هشت و اسلب از ۲۲ به ۱۷ درصد کاهش یافت.

علاوه بر روی، عوارض محصولات پایین‌دستی نیز حذف شد. اسلب همچنان بیشترین تعرفه را دارد و کنسانتره آهن با عوارض ۱۴ درصدی پس از آن دیده می‌شود. حالا فعالان صنعت فولاد علاوه بر اینکه نسبت به تعرفه‌های عوارض گلایه‌مندند، نسبت به تغییرات مکرر جداول و بخشنامه‌ها اعتراض دارند. قیمت روز محصولات فولادی را در لیست زیر می توانید مشاهده کنید:

اصلاح تعرفه‌ فایده ای دارد؟

از سوی دیگر، فعالان صنفی فولاد می‌گویند که وزارت صمت عوارض محصولاتی را اصلاح یا حذف کرد که صادرات آن‌ها در حجم بالایی نیست. در این بین کالاهایی که بازارهای صادراتی آن‌ها آماده است، مشمول تعرفه‌های بالاتری هستند.

رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، در همین زمینه گفت: 

گرچه گفته می‌شود عوارض صادراتی محصولات فولادی حذف یا اصلاح شد، اما این اصلاحات چندان کارشناسی نیست. در واقع وزارت صمت همچنان حاضر نیست به خواسته کارشناسی فعالان این صنعت رسیدگی کند.

طبق آمار، با ادامه این روند ممکن است تولیدکنندگان نتوانند به اندازه ظرفیت خود اقدام به تولید کنند. چراکه دیگر بازار صادراتی را از دست داده‌اند. سال گذشته که فولادی‌ها با ابرچالش قطعی برق دست و پنجه نرم می‌کردند ۱۱۰ کارخانه را از دست دادند. حال که مشکل اساسی دیگری به چالش‌های آن‌ها اضافه شده، ممکن است شاهد ادامه تعطیلی و ورشکستگی فولادی‌ها باشیم.

دیدگاه یا سوال خود را به اشتراک بگذارید